В Майорка се жалват, че България й краде туристите, свалят масово цените

Хотелиерите на Балеарските о-ви (Испания), особено тези в Майорка и Минорка, са принудени да свалят цените си с 60% през този и следващия месец заради силен спад на резервциите.
Основната причина за това е търсенето на почивки за по-евтини развиващи се пазари като Гърция, Турция, Египет, България и Северна Африка. Това пише местният сайт Daily Bulletin, цитиран от „Телеграф“.
Изглежда, че всички, които традиционно карат вакацията си на Балеарските острови, са решили това лято да отидат другаде.Анализатор с мрачно пророчество: до 2031 г. Черно море че погълне части от Варна и Бургас (Карта)Климатичните промени ще окажат силно влияние и върху България, а до 2023 г. средните температури пре…Jul 2 2019noviniteotdnes.com

Пазари
Въпреки очакванията британският пазар се държи за разлика от свиващите се британски и френски.
Независимо от очакванията, че вътрешният испански пазар ще запълни празнотите, изглежда това няма да се сбъдне. Във върховния сезон заетостта на хотелите ще бъде с 30% надолу спрямо миналата година.

Изненада
Това изненадало хотелиерите и сега те не знаят как да реагират. Засегнати са всички места за настаняване. Дори 5-звездните и бутиковите хотели в Палма де Майорка са -пострадали от срива. Такава ситуация според местната туристическа индустрия не е имало от десетилетия.
Ситуацията се усложнява още повече поради факта, че евтините дестинации като Гърция и Турция имат още свободни места и предлагат специални късни намаления. Това удря по туризма на Балеарските острови още по-силно.

Балеарските острови (срещани и като Балеари) са архипелаг в западната част на Средиземно море, принадлежащи на Испания. Най-големият остров е Майорка със столица Палма де Майорка, а останалите острови са Менорка („малък“), Ибиса, Форментера и Кабрера.

Формират отделна административна Автономна област Балеарски острови. Площта на архипелага е 4992 кв. км, което го прави най-малкият по територия автономен регион на Испания. Населението е 1071 221 души. Официалните езици са испански и каталунски.

Основният икономически отрасъл е туризмът и всички негови разновидности, които наред с риболова, селското стопанство и промишлеността са основен поминък на населението. Най-силно застъпени са морският и селският туризъм, в които се инвестира благодарение на програмите за развитие и субсидиите на Испанското правителство.

Климатът на Балеарските острови е мек и влажен през цялата година, което се дължи на топлото Средиземно море. Растителността е типична средиземноморска, представена от цитрусови насаждения и вечнозелени храсти и дървета, които са разпространени на повечето от островите.

Населението на Балеарските острови има бит, култура и традиции, които е съхранило, въпреки влиянието на много други култури от Европа и Африка. Типични за населението на Балеарските острови са бързите и ритмични танци и пъстрите разнообразни носии.Когато съпругът ми ме напусна, дъщеря ми беше тази, от която черпех сили, за да продължа напредДокато приготвях празничния обяд, в кухнята влезе съпругът ми и внезапно заяви, че ме напуска. Помис…Jun 10 2019noviniteotdnes.com

Източник: БЛИЦ

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!