Няколко интересни приложения на микровълновите печки

Идеи за микровълнова

Много от нас са свикнали да използват микровълновата печка само за загряване или размразяване на храната, но всъщност този кухненски уред може да бъде един от най-полезните във вашата кухня. Основното нещо е да знаете как да го използвате правилно. Сега колегите от КОЧ споделят 12 полезни съвета, с които ще откриете нови възможности за микровълновата ви печка и които ще ви помогнат да извлечете максимума от нея.

Направете буйна пяна от млякото за кафе

Как да се постигне буйна пяна за кафе, ако не разполагате с кафе машина под ръка? Микровълновата печка идва на помощ. Всичко е съвсем просто. Необходимо е млякото да се изсипе в стъклен буркан, след това да се покрие с капак и да се разклати за 30 секунди. След това приготвеното мляко може да бъде изпратено в микровълновата фурна, но без капака за 30 секунди.

Опресняване на вкуса на подправките.

С времето се случва така, че любимите ви подправки губят своя светъл и богат вкус. Спасяването в подобна ситуация може да ви даде микровълновата печка. Поставете подправките в нея за 30 секунди. Ще бъдете приятно изненадани, а това банално манипулиране ще върне оригиналния вкус на любимите ви подправки.

Подгответе хрупкав бекон

Хрупкавият бекон, както се оказа, може да се приготви без масло и дори без тиган. В микровълновата печка се оказва не по-малко вкусно и в същото време напълно безвредно.

За да направите такова ястие, покрийте повърхността на плочата с хартиени салфетки и на върха им сложете няколко парчета бекон. Поставете отново хартиените салфетки върху парчетата бекон и поставете ястието в микровълновата фурна. В процеса на готвене хартиените салфетки ще поеме мазнината, така че беконът ще се превърне хрупкав и препечен.

За да запазите мекотата на хляба

Сложете на остарелият хляб салфетка, леко навлажнена с вода и изпратете за 20 секунди в микровълновата фурна. Хлябът ще възвърне мекотата си, без да е прекалено влажен.

Подгответе пуканки от царевица

От царевицата в микровълновата печка, можете да си приготвите пуканки. За разлика от готвенето в конвенционален съд, в този случай не можете да се страхувате от изгарянето на зърната.

Изсипете царевичното зърно в малка хартиена торбичка и ги мариновайте със зехтин. След това сгънете хартиената торбичка няколко пъти и я поставете в микровълнова печка за 3 минути.

Оставете тестото да втаса

за да може тестото да бухне правилно, трябва да изчакате няколко часа. Микровълновата печка може значително да ускори този процес!

Покрийте контейнера с тесто с кърпа и го поставете в микровълнова фурна с чаша вода. Включете устройството за 3 минути, като зададете силата под средната. След това оставете тестото да почине в продължение на 3 минути и отново и пуснете пак за 3 минути, след което оставете да почива още 6 минути. Тестото ще се покачи поне 2 пъти.

Останалите идеи – в КОЧ.бг.

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!