11 ясни знака, че срещу нас стои наистина зъл човек

Всеки от нас се е сблъсквал със злото по някакъв начин. Спомнете си само приказките, които сме слушали като деца и в които винаги е имало по един зъл персонаж.
Като възрастни пък ни се е налагало да общуваме с повече хора и често сме се сблъсквали със ситуации, в които е трябвало да комуникираме с някоя неприятна личност. Често пъти обаче осъзнаваме, че зад усмивката се крие истинска злоба прекалено късно. Тези признаци на злото ще ви помогнат да разпознаете злия човек и да се пазите възможно по-далеч от него:

Отричат реалността
Те смятат себе си за идеални във всичко и ако открито им посочите недостатъците и грешките, те ще влязат в открита конфронтация с вас. И те абсолютно не се интересуват от точността на вашето мнение. Важното е, техните любими идеали да не се разрушават.
Хлъзгави са
Те имат готов отговор на всеки въпрос, без значение дали е верен или не. Ще се опитат с всички възможни средства да докажат грешката и некомпетентността ви по всеки въпрос. За тях винаги сте на няколко стъпала по-ниско и вашето мнение няма значение.

Укриват информация
Дори когато знаете техните тайни, те все пак се опитват да ги обгърнат в тайнственост, за да не ви губят от поглед. Те харесват тази аура на мистерията, с която се обграждат.
Подвеждат ви
Те обичат да подвеждат другите. Ако имат някаква информация, те няма да ви я кажат направо, а постоянно ще ви намекват това-онова и ще ви държат в постоянен страх и напрежение.

Постоянно лъжат
Те обичат да лъжат. Говорейки за себе си, те няма как да не кажат някоя лъжа. Ще държат под контрол мислите ви за тях, за да не ви изпуснат от хватката си.
Нямат чувство за разкаяние
Те никога и за нищо на света не се разкайват от своите действия, това чувство е непознато за тях.

Избягват отговорност
Злите хора не поемат отговорност за хората, които са наранили, или за грешките, които са направили. В мига, в който започнат да чувстват някаква вина, те веднага я насочват в друга посока.

Манипулатори са
Те са шампиони на манипулациите. Винаги са на 10 крачки пред всички. И знаят точно как да ви накарат да се почувствате глупави и безполезни.

С вас са само, когато сте полезни за тях
Ако някога ви помогнат, то е само, защото са имали изгода от това в този момент. Ще са до вас само, когато нямате нужда от помощ. В останалите случаи не ги бройте.

Крадат от времето ви
Първоначално може да не го забележите. Но постепенно ще прекарвате повече време в тях. Бъдете нащрек и не им позволявайте да ви отнемат времето.

Двойнствен живот
Те водят двойнствен живот. Причината? Защото целият им живот е обвит с лъжи.

Поради постоянната лъжа, те трябва да държат всичко под контрол. В момента, в който чувстват, че някой се опитва да им стане истински приятел, те стават обсебващи и контролират всичко.

Не забравяйте, че ако имате работа с такъв човек, или стойте далеч от него, или поговорете с някого, на когото имате доверие.

Източник: За жената

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!